Wajib Anda Cuba Lubuk Duit Etsy Untuk Menjana Pendapatan Tambahan Yang Lumayan!

Pernah dengar tak tentang laman web Etsy? Etsy adalah website e-commerce ke 4 paling popular selepas Amazon, eBay dan Walmart di USA.

Website ni sudah lama wujud. 20 tahun dah! Sejak 2005 lagi. Cuma sekarang ia semakin popular sebagai tempat menambah pendapatan secara online.

Tahu tak yang kita boleh menambah pendapatan dengan menjual produk kita di Etsy?

panduan bisnes di etsy

[+] KLIK DI SINI untuk lebih tahu apa yang boleh dijual di Etsy

Pada awal munculnya Etsy, ia hanya menjual produk yang berciri unik dan kreatif sahaja seperti barang-barang seni dan kraftangan.

Kini banyak produk  boleh dijual di Etsy seperti barangan bayi, buku, baju, barangan kemas, alat permainan. Produk digital pun boleh dijual!

Walau sudah banyak produk boleh dijual, Etsy tetap mengekalkan elemen ‘unik dan kreatif’ untuk website mereka. Setiap barangan yang dijual mesti mempunyai unsur unik dan kreatif.

Contohnya kalau jual baju… baju itu harus ada ciri unik dan kreatif seperti di baju itu ada tertulis nama pembeli atau corak lain yang kreatif.

Pendek kata, Etsy ini adalah ‘lubuk duit’ bagi mereka yang berseni dan kreatif untuk menjual produk/design mereka!

Tapi tidak semestinya kita kena jadi pakar. Asalkan ada idea yang kreatif sikit-sikit pun sudah OK.

Mari tiru apa yang Puan Juleana buat ni!

Dia tidaklah pandai sangat buat design ataupun bekerja sebagai profesional designer! Puan Juleana hanyalah seorang cikgu sekolah.

Tapi, disebabkan dia selalu guna Canva untuk buat design serta bahan-bahan mengajar di sekolah, maka Puan Juleana ambil peluang menjual design-design serta template-template yang dia dah pernah buat, di website Etsy!

Mula-mula, apa yang dijualnya tidak laku.

Tapi selepas ‘try & error’ hampir 2 tahun … perbaiki design, ubah harga, tukar sikit ayat-ayat copywriting …

Alhamdulillah membuahkan hasil. Sekarang beliau dah mampu jana side income sekitar 4 angka sebulan dengan hasil jualan template-template grafik beliau di Etsy!

Kira Oklah kan? Buat hanya cara sambilan.

Walau hanya 4 angka, hasil jualan adalah hasil bersih tanpa apa-apa kos! Sebab produk Puan Juleana hanya produk digital. Zero kos! Tidak perlu simpan stok dan tidak perlu buat penghantaran apa-apa!

Kadang tu, masa tengah tidur, masa cuti dan balik kampung, sales tetap masuk! Sales masuk pun tidak perlu sibuk bungkus barang, tidak perlu wasap-wasap layan pembeli.

Kita boleh tiru apa yang Puan Juleana buat. Boleh baca di laman web melalui link ini:

[+]  SAYA MAHU BELAJAR MENJUAL DI ETSY SEPERTI PUAN JULEANA

Manalah tahu.. kot-kot anda pun boleh tiru apa yang Puan Juleana ni buat!

Bolehlah juga merasa dapat side income 3-4 angka sebulan secara sambilan dari rumah!

Harap bermanfaat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *