Buku 365 Panduan Aktiviti Pendidikan Awal Kanak-Kanak Untuk Pendidik Atau Ibubapa Yang Ingin Mendidik Anak Sebelum Masuk Sekolah Kebangsaan

Skop dan tujuan pendidikan terlalu luas untuk diperkatan. Namun apa pun skop dan tujuan itu, tumpuan pendidikan akan lebih diberikan ketika seseorang itu masih kecil, ketika masih kanak-kanak.

Ini kerana ilmu lebih mudah diserap oleh kanak-kanak. Ketika sudah besar, prosesnya lebih kepada menambah ilmu.

Bagaimanpun, walau ilmu mudah diserap kanak-kanak… guru disekolah dan ibubapa di rumah menghadapi ‘masalah’ untuk mengajar kanak-kanak.

Tabiat kanak-kanak suka bermain memberikan cabaran besar kepada guru dan ibubapa untuk menyediakan ‘manual’ pembelajaran yang berkesan.

=== === ===

Ramai guru mengadu pening nak buat Rancangan Pengajaran Harian – RPH setiap hari. Banyak benda nak kena buat. Cari idea lagi. Nak kena tulis lagi. Macam-macam!

Lepas tu yang stress lagi, anak murid tak beri perhatian pun pada aktiviti yang dibuat. Dia orang cakap, tak seronoklah, susahlah, tak faham dan macam-macam lagi.

=== === ===

Dan ibubapa yang berminat untuk mengajar awal di rumah sebelum anak-anak masuk sekolah tercari-cari, apa yang hedak di ajar dan bagaimana mengajar anak supaya tidak lari dari silibus sekolah yang akan anak-anak masuk belajar nanti.

=== === ===

Ini berita baik untuk guru dan ibubapa!

Memperkenalkan buku:

365 PANDUAN AKTIVITI PENDIDIKAN KANAK-KANAK OLEH DR MAHANI RAZALI

buku 365 panduan aktiviti pendidikan awal kanak-kanak

Manfaatnya banyak bagi mereka yang memiliki buku ini:

1# Tidak perlu lagi fikir hendak buat apa, lepas itu buat apa pula. Ikut saja penerangan lengkap dan komprehensif, langkah demi langkah untuk mengajar kanak-kanak pra-sekolah yang berumur 4 hingga 6 tahun.

2# Memudahkan kanak-kanak memahami pembelajaran dan aktiviti bila sudah masuk sekolah nanti, kerana kandungan buku ini disusun mengikut Kurikulum Standard Prasekolah Kebangsaan iaitu; Perkembangan Fizikal dan Estetika, Kemanusiaan, Keterampilan diri, Sains dan teknologi, Kerohanian sikap dan nilai dan Komunikasi.

3# Juga kanak-kanak akan didedah awal dengan subjek Bahasa Malaysia, Bahasa Inggeris, Awal Matematik, Awal Sains, Seni dan Kreativiti, Kemanusiaan dan Ketrampilan Diri serta elemen Sivik.

4# Mudah untuk ibubapa guna sebagai bahan mengajar anak di rumah. Panduan langkah demi langkah yang lengkap. Gambar yang disertakan akan membuatkan ibubapa mudah faham cara penggunaannya.

5# Mereka yang ingin menjadi usahawan pusat tuisyen kanak-kanak pra-sekolah juga sesuai menggunakan buku ini sebagai bahan pengajaran.

6# Begitu juga guru-guru tadika.  Buku ini mengandungi panduan lengkap untuk membuat aktiviti bersama pelajar.

Buku ini betul-betul bagus. Guru, ibubapa dan usahawan yang berminat untuk mendalami Ilmu Pendidikan Awal Kanak-Kanak mengikut Silibus Kurikulum Standard Pra-Sekolah Kebangsaan (semakan 2017) WAJIB MEMILIKI buku ini.

Buku ini bersaiz: B5 dengan ketebalan 500 mukasurat.

Imu buku ini boleh dikatakan sangat lengkap. Jika ibubapa atau guru mengikuti seminar belajar ilmu cara mendidik kanak-kanak prasekolah, harga yang dibayar untuk menghadiri seminar mungkin beratus ringgit, juga boleh mencecah ribu ringgit

Tetapi penulis dan penerbit buku ini mahu membantu ibubapa dan guru memiliki KITAB WAJIB yang sangat bernilai ini. Jadi harga masih dalam tawaran preorder iaitu: RM69.

Dapatkan sekarang sebelum (batch#1) 1000 unit baki yang ada sekarang habis! Pastikan anda cepat order kerana buku ini mendapat permintaan yang luar biasa hebat!

KOD: buku365

HARGA: RM69 (harga asal RM79)

>KLIK DI SINI UNTUK CARA PEMBAYARAN

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge