Panduan Bagaimana Cara Menjana Pendapatan 4 Angka Seminggu Berniaga Di Shopee Malaysia.

Adakah anda seperti saya… sedang mencari peluang dan cara terbaik untuk menambah pendapatan melalui online secara part-time?

Di sini, saya ingin kongsikan… bagaimana caranya kita boleh berniaga online sehingga mampu menjana pendapatan 4 angka seminggu!

Ya.. secara part-time sahaja.

Saya cadangkan kita mula berniaga di laman web Shopee hari ini juga!

Anda pasti tahu apa itu Shopee kan?

Anda mungkin pernah membeli barang di Shopee. Tidakkah terasa rugi?

Yalah, kita keluar masuk Shopee hanya untuk membeli. Kata orang hanya untuk menghabiskan duit. Apa kata… kita buat duit pula di Shopee.

Caranya… jual lah apa-apa barang di situ. Kita jadi peniaga pula di Shopee. Bukan asyik membeli je.

== == ==

2 Sebab Patut Bisnes Di Shopee

Ada 2 sebab besar kenapa saya sarankan kita menjual di Shopee:

SEBAB 1# Pelawat yang datang ke Shopee ni, ramai betul! Secara kasarnya, anggaran pengunjung ke laman web Shopee adalah 21 juta orang sebulan. Kira-kira…700,000 orang sehari.

Kalau buka kedai di KLCC pun tidak akan dapat pengunjung seramai itu.

>KLIK DI SINI untuk tahu lebih lanjut berkenaan Bisnes Shopee ini<

Pelawat datang ke shopee memang dengan niat untuk membeli. Kalau mahu bersosial mereka buka facebook atau Instagram. Kerana niat untuk membeli… membuatkan jualan di Shopee sangat tinggi.

SEBAB 2# Barang di Shopee banyak yang laris terjual.

Bayangkan yang kita adalah salah seorang penjualnya. Kalau tidak dapat bayangkan, cuba lihat statistic di bawah:

Lihat hasil jualan seorang penjual di Shopee. Hanya dalam masa 10 hari sahaja, jualannya mencecah RM34,711.67 (01-11-2018 hingga 10-11-2018)

== == ==

Satu Cara Mudah Menambah Pendapatan

Peniaga shopee ni, sebelumnya selalu ada masalah tidak cukup duit. Ramai orang menghadapai masalah yang sama, bila bekerja makan gaji. Masalah kewangan!

Hujung bulan poket nipis. Itu lebih baik. Ada yang tengah bulan sudah kempis poket. Kalau tidak buat kiraan betul-betul, memang tidak lepas nak survive sampai gaji berikutnya.

Tapi Alhamdulillah.. lubuk Shopee ini memboleh poket kembali berisi dan sentiasa tebal.

Ramai tidak sedar yang berniaga online di Shopee ini sangat mudah:

# Tidak perlu susah-susah buat marketing. Hanya buat iklan jualan barang, kemudian tinggalkan.

# Tidak ramai bertanya, jadi tidak perlu nak balas whatsapp. Tidak perlu 24 jam tenung HP, tunggu whatsapp masuk.

# Kalau ada orang beli, nanti akan dapat notification dari pihak Shopee. Tidak perlu itu ini untuk Close Sale! Proses jualan di Shopee lebih mudah.

# Yang penting keselamatan duit terjamin. Jadi kedua-dua pihak, penjual dan pelanggan kena betul-betul buat urus niaga. Tiada pihak yang boleh menipu.

Shopee adalah satu platform yang baik untuk orang yang bekerja full-time membuat pendapatan sampingan.

Memang tidak akan kacau kerja bergaji. Kerana kita boleh berniaga di Shopee tanpa perlu menguruskan stok jualan! Ya, kita boleh berniaga tanpa perlu memegang, membungkus dan mengeposkan produk.

>KLIK DI SINI untuk tahu lebih lanjut bagaimana boleh berniaga tanpa perlu uruskan produk<

== == ==

Aliran Kerja Bisnes Di Shopee

Di bawah adalah workflow bagi mereka yang bekerja tetap tapi mahu cuba berniaga di Shopee dan tanpa memegang produk di tangan:

  1. List produk di Shopee.
  2. Tunggu order masuk.
  3. Dapat order.
  4. Malam selepas kerja, buat pesanan kepada pembekal produk.
  5. Pembekal [supplyer] akan bungkuskan dan pos produk.
  6. Produk sampai ke tangan pelanggan.
  7. Bayaran pelanggan akan diluluskan oleh pihak Shopee [duit bayaran akan ‘dipegang’ sekejap oleh pihak Shopee, sehingga pelanggan mendapat barang]

== == ==

Panduan Lengkap Bisnes Shopee

Memang mudah dan seronok berniaga menggunakan platform Shopee kalau cukup ilmu tentangnya.

Untuk belajar bagaimana berniaga di Shopee ini cukup mudah… sebab ada satu Panduan Khas Mengajar Anda Cara yang betul bagaimana berniaga di Shopee.

EBOOK PANDUAN BISNES SHOPEE

>KLIK DI SINI untuk tahu lebih lanjut bisnes Shopee dan untuk mendapatkan panduan ini<

Antara Kandungan Menarik Di Dalam Ebook Ini:

1# Cara daftar dan set kedai Shopee. Kedua-dua cara menggunakan apps HP atau komputer akan ditunjukkan.

2# Cara memasukkan produk ke dalam kedai. Dikongsikan juga tip memilih gambar dan contoh diskripsi/penerangan tentang produk

3# Cara menguruskan order. Bila dapat order, macam mana nak bungkus. Borang apa perlu print. Apa tindakan bila stok tiba-tiba habis? Semuanya ada diterangkan dalam pengurusan stok.

4# 6 langkah yang perlu dibuat untuk selesaikan masalah barang tidak sampai/rosak. Ya, dalam banyak barang yang kita jual, mungkin ada 1-2 yang rosak atau gagal diterima oleh pelanggan. Jadi apa tindakan yang patut dibuat supaya pelanggan yang sedang marah, akan tenang dan bersabar agar mereka tidak meninggalkan komen buruk tentang kedai kita.

5# Ada 4 teknik promosi yang boleh digunakan dalam Shopee untuk mempromosikan kedai ke tahap maksimun agar lebih ramai nampak kedai dan produk kita.

6# Tidak ada produk untuk dijual? Akan dikongsikan dalam ebook ini, 5 pihak yang boleh dijadikan pembekal untuk mendapatkan bekalan produk jualan kita di Shopee.

7# Pembekal sudah ada, tapi tiada modal untuk beli dan simpan stok produk? Jangan risau! Ada 3 kaedah berniaga di Shoppe tanpa perlu simpan stok. Kita  boleh berniaga walau tidak simpan stok barang.

8# Ada yang lebih menarik! Akan dikongsikan juga pembekal dropship yang power dan boleh dipercayai. Pembekal ini ada lebih 100,000 produk yang boleh kita jual. Jadi tiada alasan lagi. Kita  boleh mula berniaga di Shopee sekarang juga!

9# Teknik rahsia mendapatkan 1000 follower seminggu! Ini cara yang akan diberitahu bagaimana dapatkan ramai follower untuk kedai dalam masa yang singkat. Teknik ini tidak akan kita jumpa di mana-mana website atau di mana-mana ebook lain.

=======

Sebenarnya Ada 16 kelebihan utama ebook panduan ni , tapi diringkaskan kepada 3 sahaja kelebihan yang hendak dikongsikan:

Tak Ada Barang Nak Jual Di Shopee?.. Jangan Risau! Buat Bisnes Cara Dropship je, Tak perlu pun keluar duit beli dan simpan stok dirumah.

  1. Akan disediakan siap-siap senarai produk yang mana kita hanya perlu sync sahaja dari website, tak perlu taip, sambung dengan website tersebut, terus boleh upload produk. Ini bermakna, sesiapa sahaja boleh mula buka akaun Shopee dan terus ada produk di Store Shopee.. Syok kan?

Tak Tahu Langsung Nak Mula Berniaga Di Shopee?.. Jangan Risau! Sudah disediakan ebook lengkap dari A sampai Z untuk memudahkan bisnes Shopee ini.

  1. Ebook ini akan mengajar step by step bermula dengan bagaimana nak mendaftar di shopee, tips dan trick berniaga di shopee sehinggalah cara nak dropship produk tersebut. Tak perlu susah2 untuk kita pack dan pos sendiri lagi.

Kalau Ada Yang Tak Faham Nak Tanya Siapa?.. Jangan Risau! Team support khas disediakan untuk membantu jika kita perlukan sebarang pertolongan.

  1. Ebook ini mengajar cara berniaga di Shopee secara PART TIME. Tak kisah lah, masih bekerja ke, tengah ada bisnes lain ke.. kita tetap boleh berniaga di Shopee. Yang paling best, Group Support juga disediakan. Tidak perlu risau lagi kalau ada soalan nak tanya.

Peluang buat duit lumayan dah terhidang depan mata! Take it or Leave it?

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge