3 Cara Mudah Berniaga Di Shopee Tanpa Simpan Stok Barang Jualan

Mungkin ramai antara kita yang ingin berniaga di Shopee.

Yalah, siapa yang tidak teringin. Sebab sudah dengar banyak mereka yang buat duit di Shopee walau cara part-time je. Masih bekerja dengan kerajaan. Masih bekerja swasta, tapi ada pendapatan sampingan dari bisnes di Shopee.

Akan tetapi, keinginan hanya tinggal keinginan sebab tidak tahu cara berniaga di Shopee. Selain itu banyak perkara menjadi persoalan…

  • Di mana nak dapatkan barang jualan (pembekal stok)
  • Nak fikirkan tempat simpan barang (simpanan stok)
  • Lepas dapat order, macam mana nak bungkus dan pos. Cara nak terima bayaran dan sebagainya (pengurusan stok)

Kalau nak berniaga di Shopee, memang kena fikirkan barang apa hendak dijual. Tetapi sebenarnya, tanpa simpan stok barang pun, kita sudah boleh berniaga dan buat duit di Shopee.

 

Kita kongsikan di sini, 3 cara berniaga di Shopee tanpa perlu simpan stok jualan.

1# Produk/Market Research

Kita perlu tahu produk apa yang mempunyai permintaan yang tinggi. Jadi kita kena buat kajian pasaran, produk apa yang dicari-cari orang dan orang suka membelinya melalui online.

Juga patut kita tahu, produk apa yang laku pada satu-satu masa, tetapi pada masa yang lain tidak laku. Supaya kita dapat menjual dan mempromosikan produk ketika masa yang sesuai.

2# Cari Pembekal

Bila sudah tahu produk apa hendak dijual, mestilah kena cari pembekal atau supplier produk yang kita hendak jual tu.

Bab ini yang selalu memeningkan kepala. Mahu cari pembekal satu hal, nak dapatkan bekalan yang murah, satu hal yang lain pula.

Kalau serius mahu berniaga, kita patut ada paling kurang 10 pembekal dalam Malaysia. Paling bagus kalau ada juga pembekal dari luar negara.

3# Berniaga Tanpa Simpan Stok

Inilah focus atau strategi sebenar yang ingin diberitahu di sini. Kita boleh berniaga tanpa perlu menyimpan stok.

Mungkin ada yang tertanya-tanya. Bagaimana berniaga kalau tidak ada stok?

Caranya dengan memilih pembekal yang membolehkan kita menjadi egen dropship. Dengan sistem dropship kita hanya mempromosikan produk dengan gambar dan keterangan produk sahaja.

Jadi kita tidak perlu simpan barang. Bila barang laku, barulah kita menempah pada pembekal. Pembekal yang membungkus dan mengepos produk kepada pelanggan kita.

Ini yang dimaksudkan berniaga di Shopee tanpa simpan stok. Kita boleh menjual produk walau kia tidak pegang produk.

.

Sebenarnya banyak lagi strategi berniaga di Shopee tanpa menyimpan stok ni.

Serius! Kalau mahu tahu lebih lanjut, ada satu panduan (ebook) yang ajar step-by-step tentang cara buat bisnes dropship di Shopee. Rujuk link di bawah:

 > PANDUAN STEP-BY-STEP BISNES DI SHOPEE <

Panduan yang boleh dikatakan lengkap. Yang tidak ada asas bisnes Shopee pun tidak ada masalah untuk belajar dengan panduan ini.

Tapi kalau masih tidak faham…jangan risau!

Mereka yang memiliki ebook panduan bisnes Shopee ini akan dimasukkan ke dalam Group Fb khas. Apa yang tidak faham, boleh dibincangkan di sana.

Inilah panduan yang share strategi dropship, cara buka kedai, cara cari produk, di mana hendak dapatkan pembekal, macam mana hendak promosi dan tingkatkan jualan.

Boleh terus tengok di sini >>>

> STEP BY STEP BISNES DI SHOPEE TANPA SIMPAN STOK SENDIRI <

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge